sunnuntai 22. marraskuuta 2020

31-Vuotias!

 

Tänään heräsin uuteen aamuun vuoden taas vanhempana 31-vuotiaana. Se on aina taas oma opettelunsa muistaa, että on vuoden vanhempi. Synttäreitä en sen kummemmin juhlinut. Mielummin syö kotona herkkuja, katsoo hyvän leffan, vaikka olisihan sitä joskus kiva juhlistaa vähän erikoisemmin. En edes muista koska olisin juhlinnut viimeksi kunnossa. Onneksi olen niin onnekas, että olen näin loppuvuodesta syntynyt, että saan samalla nauttia tästä joulufiilistelystä. Silloin saa edes jotain iloa irti näistä synttäreistä. 

Olin jo päättänyt ennakkoon, että siitä huolimatta etten juhli sen kummemmin niin aion tehdä itselleni vegaanisen glögijuustokakun. Aina täytyy kuitenkin kakku synttäripäivänä olla. Olisi ollut tietty ihana tehdä raakakakku, mutta nyt ei viitsinyt tuhlata niin paljon rahaa raaka-aineisiin. Samalla testasin ensimmäistä kertaa shortbread keksejä. Ensimmäiseksi kerraksi ihan ok. 

Kuitenkin 31-vuotias minä kuulostaa tosi omituiselta. Ehkä kuvittelin aikoinaan kolmikymppisen elämäni olevan vähän toisenlaista. Elämää ei käsikirjoiteta vaan sitä eletään hetki kerrallaan. Eihän kukaan pysty suunnittelmaan omaa elämäänsä mitä tulee lopulta tapahtumaan tai elämä menemään. Jokaisella on se oma polku kuljettavanaan.

Omaan 31 - vuotiaaseen matkaan mahtuu monenlaista menetyksiä, surua, iloa, onnistumisia ja rohkeita valintoja. Oli myös ihania kaverisuhteita. Lapsesta asti olen ollut todella herkkä ihminen, jonka koen tänä päivänä enemmän vahvuudeksi kuin heikkoudeksi. Olen kokenut epäsosiaalisuusvaiheet, joista pääsin irti ja minusta kasvoi henkisesti vahva ja sosiaalisesti taidokkaampi ihminen. Siitä huolimatta ystävyyssuhteiden luominen näin aikuisena on vaikempaa, mutta olen yrittänyt hyväksyä, että olen omanlainen persoona, jota kaikki ei voi ymmärtää. Enkä sovi aina kaikkien kanssa samaan muottiin. 

Tämä tie yli kolmikymppiseksi on sisältänyt monenlaista hetkeä ja tietysti elämältä toivon paljon ihania tulevia hetkiä. Paljon positiiviisuutta ja iloa elämään. Tietysti erityisesti toivoo, että jatkossa pysyisi terveenä ja voisi elämässä niin henkisesti kuin fyysisesti todella hyvin. Suurin tavoite varmasti on oppia elämään paremmin tämän nykyisen stressin kanssa ja opetella tutustumaan uusiin ihmisiin ja löytää uusia kavereita ympärilleen. Toivon tosiaan, että elämä kantaa ja tuo mukanaan monipuolisia ja ihania terveitä vuosia. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti